Adres
Ringdijk 398
2983 GS Ridderkerk
Tel: 0180 - 410 635
Info@kantoorabri.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 09.00 t/m 16.00 uur.

Maatschap als samenwerkingsvorm kent voor- en nadelen

Wanneer je wilt samenwerken met andere zelfstandige ondernemers, is het belangrijk om de juiste samenwerkingsvorm te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende rechtsvormen, zoals een bv, een vof of een maatschap. Een ‘maatschap’ kan interessant zijn wanneer je wilt gaan samenwerken met andere ondernemers die een zelfstandig beroep uitoefenen, zoals advocaten, tandartsen, fysiotherapeuten, accountants en logopedisten. Een voordeel van een maatschap is dat eenieder zijn eigen beroep kan blijven uitoefenen en toch kan samenwerken. Daarnaast is het oprichten van een maatschap ook relatief eenvoudig. Je hebt er ook geen notaris voor nodig (zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij een bv).

Helaas kleven er ook nadelen aan een maatschap. Zo kan de aansprakelijkheid een nadeel vormen. Naast de maatschap zelf kunnen namelijk ook de individuele maten zelf aansprakelijk worden gehouden.

Tip
Maak zeer duidelijke afspraken met de andere toekomstige maten over de gewenste samenwerking. Dit kan spanningen en onduidelijkheden in de toekomst voor een groot deel voorkomen.