Adres
Ringdijk 398
2983 GS Ridderkerk
Tel: 0180 - 410 635
Info@kantoorabri.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 09.00 t/m 16.00 uur.

UWV biedt werkgevers extra mogelijkheden met voorzieningen

Nog steeds heerst er schaarste op de arbeidsmarkt en daardoor is het voor werkgevers ook nog steeds van groot belang om werknemers te behouden. Dat geldt zowel voor arbeidsgeschikte als voor (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemers.

Het UWV biedt extra voorzieningen om deze laatste groep werknemers aan het werk te laten zijn. Zo kan een werkgever het UWV om een vergoeding vragen voor het aanpassen van de werkplek, de aanschaf van noodzakelijke hulpmiddelen, noodzakelijke aanpassingen en/of een aangepaste inrichting van het bedrijf. Concreet kun je daarbij bijvoorbeeld denken aan een vergoeding voor een traplift, een aangepast bureau of een lift.

Het moet gaan om een niet meeneembare voorziening voor een zieke of gehandicapte werknemer met een dienstverband van ten minste 6 maanden. Een verzekeringsarts en/of een arbeidsdeskundige van het UWV beoordeelt de aanvraag. Als maatstaf voor de voorziening geldt dat deze een adequate én zo goedkoop mogelijke oplossing biedt. Voorzieningen die als ‘algemeen gebruikelijk’ worden aangemerkt, zoals een aansluiting op internet of een verhoogd toilet, komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Ook mag de voorziening het bedrijf geen extra voordeel bieden ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. Dus geen (gedeeltelijke) vernieuwing van het machinepark. Tegen (gedeeltelijke) afwijzing van de aanvraag staat de mogelijkheid open van bezwaar en beroep.