Adres
Ringdijk 398
2983 GS Ridderkerk
Tel: 0180 - 410 635
Info@kantoorabri.nl

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 09.00 t/m 16.00 uur.

Subsidies voor emissieloze bedrijfsauto’s en trucks

Ben je een ondernemer of een non-profitorganisatie? En koop of financial-lease je een nieuwe, volledig uitstootvrije (emissieloze) bedrijfsauto? Met ingang van 10 januari 2023 is de subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA) opnieuw geopend voor het indienen van aanvragen. In totaal was er voor 2023 € 33 miljoen beschikbaar voor de regeling. Op 27 maart 2023 bleek dat er voor in totaal € 13,88 miljoen subsidie was aangevraagd. Daarmee is er voor 2023 nog € 19,12 miljoen budget over, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vraag de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aan voordat je een definitieve overeenkomst sluit. Bij operational lease kan jouw leasemaatschappij SEBA aanvragen. Het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 per bedrijfsauto. Als middelgrote en grote ondernemer ontvang je met deze regeling 10% van de netto-catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1. Deze prijs is exclusief btw, inclusief bpm en opties die de fabrikant of importeur aanbracht voor het kenteken is afgegeven. Bij een voertuigcategorie N2 met een maximumgewicht van 4.250 kilo ontvang je 10% van de verkoopprijs zonder btw.

Aanvraagloket AanZET-subsidie

Vanaf 4 april 2023 gaat ook het loket open voor de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET). Deze subsidie is bedoeld voor de aankoop of (financial) lease van een nieuwe emissieloze vrachtauto. Een vrachtauto is nieuw als de datum eerste inschrijving, de datum eerste toelating én de datum tenaamstelling op naam van de aanvrager van de subsidie gelijk zijn volgens de vermelding in het kentekenregister van de RDW. De AanZET-subsidie kan worden verkregen voor de elektrisch (brandstofcodes E en W) aangedreven vrachtauto in voertuigklasse N3 of N2 die minimaal 4.250 kilogram weegt. Daarnaast mag de batterij geen lood bevatten. De subsidie is een percentage van de verkoopprijs. Dit is de prijs van het emissieloze vrachtautochassis, inclusief af-fabriek opties zoals die op de overeenkomst staan, exclusief btw. Het percentage is afhankelijk van het type vrachtauto en de grootte van het bedrijf.